H.I.P. heeft lascertificaat NEN-EN-ISO 15614-1 behaald.

Ook het lascertificaat NEN-EN-ISO 15614-1 is behaald! In Januari 2014 heeft H.I.P. het nieuwe certificaat op zak. Lloyds Register heeft vastgesteld dat het door van Houweling Industrial Projects B.V. gehanteerde kwaliteitssysteem en de toepassing daarvan voldoen aan NEN-EN-ISO 15614-1.

Deskundige en vakbekwame aanpak

Om ervoor te zorgen dat de las het voorgeschreven kwaliteitsniveau zal halen en dat de mechanische eigenschappen voldoen aan de gespecificeerde waarden, is een certificaat nodig. Lassen vraagt om een deskundige en vakbekwame aanpak. Er zijn op het gebied van lastechniek dan ook talloze internationale normen ontwikkeld, waaronder normen voor lassers.

Een lasser kan op basis hiervan worden gecertificeerd in de vorm van een lasserskwalificatie met een specifiek toepassingsgebied. Een lasser toont hiermee aan dat hij/zij in staat is om op basis van een lasmethodebeschrijving kwalitatief laswerk op te leveren, dat voldoet aan alle eisen die de normen daaraan stellen.

Kwaliteitsnorm

De NEN-EN-ISO 15614-1 is een kwaliteitsnorm voor het bewerken van staal. De norm is van toepassing op het boog- en gaslassen van staal in alle productvormen en het booglassen van nikkel en nikkellegeringen in alle productvormen. H.I.P. Houweling Industrial Projects B.V. is gespecialiseerd op het gebied van lassen van diverse staalsoorten.

Een kwaliteitsnorm is dan ook noodzakelijk om op een veilige manier met staal om te gaan. H.I.P. is er trots op om u te melden dat we succesvol het lascertificaat NEN-EN-ISO 15614-1 hebben behaald. Zo kunnen we niet alleen huidige klanten kwalitatief laswerk bieden, maar tevens potentiƫle klanten overtuigen van onze laskwaliteiten.

De nieuwe norm heeft ervoor gezorgd dat H.I.P. op een veilige en kwalitatieve manier kunnen lassen. Op deze manier hebben wij u als industriƫle partner nog veel meer te bieden.