H.I.P. en Roodhart bouwen zeecontainers om tot brandweerinstallaties voor het Midden-Oosten

H.I.P. bouwt samen met Roodhart zeecontainers om tot brandweerinstallaties voor raffinaderijen in het Midden-Oosten. H.I.P. stevent hiermee af op een efficiënte en duurzame koers. De samenwerking met De Roodhart Group, die gespecialiseerd is in het leveren van industriële en scheepvaart gerelateerde apparatuur, mag een groot succes worden genoemd.

Fire fighting

In samenwerking met Roodhart heeft H.I.P. containers verbouwd. Een viertal zeecontainers met een lengte van 40 voet is omgebouwd tot complete pompkamers voor in het Midden-Oosten. Deze brandweerinstallaties zijn geheel verbouwd volgens het Amerikaanse fire fighting voorschrift NFPA. H.I.P. heeft de constructie van de zeecontainers onder handen genomen. De gehele constructie is versterkt met behulp van deurkozijnen, luiken in zowel de muren als het dak en een verstevigde vloer, die is verhoogd met openingen voor eventuele leidingen. H.I.P., als leverancier van stalen constructies, heeft tevens de leidingen voor alle vier de containers geleverd.

Voor de bouw van de pompkamers zijn standaard High Cube containers gebruikt met een lengte van 40 voet. Alle containers zijn voorzien van een complete staalconstructie en een vloeistofdichte vloer. In verband met de geluidsisolatie en de brandwerendheid van de containers zijn de wanden voorzien van minerale wol met een geperforeerde plaat. Iedere container bevat twee verticale turbine pompen, die worden aangedreven door elektromotoren en dieselmotoren. De containers zijn tevens voorzien van een persleidingsysteem conform NFPA met afsluiters, terugslapkleppen, één centrale persaansluiting en een testleiding met debietmeter.

Efficiënte en duurzame totaaloplossing

De containers zijn in hun geheel voorzien van hoofdverdeelinrichting, verlichting, temperatuur gestuurde ventilatie, verwarming en een brandmeldcentrale. De containers die gedreven worden met dieselpompen hebben tevens een automatische sprinkler installatie. Zo zorgt H.I.P. samen met Roodhart voor een efficiënte en duurzame totaaloplossing.